Hoe klinkt een koe in het Spaans?

Toen we gisteren kennismaakten met een aantal Spaanse dierennamen, kwam deze vraag naar voren. "Zegt een Spaanse koe ook boe?" Goede vraag! Je zou denken dat dierengeluiden in alle talen hetzelfde zouden klinken, maar dat ligt toch even anders.  

Dierengeluiden behoren tot de onomatopeeën, woorden die een klank nabootsen. En natuurlijk klinken dieren overal hetzelfde, maar de manier waarop de klank wordt nagebootst is wél taalgebonden. Zo loeit een koe volgens Spaanstaligen bijvoorbeeld niet met een b maar met een m. De Spaanse koe zegt dus "mu". En zo zijn er nog de nodige varianten. Een aantal komen er voorbij het lied Pollito Pío. Deze Spaanse versie van het Iltaliaanse Pulcino Pio was een aantal jaren terug een internationale hit. De muzikale kwaliteit valt te betwisten, maar het is een mooie verzameling Spaanse dierengeluiden!

Reactie schrijven

Commentaren: 0