Luistertip A2 : Alcalingua Radio ELE

Ben je al wat verder gevorderd, maar gaan de nieuwslezers op de Spaanse radio je toch écht te snel? Dan zijn de podcasts van de Alcalingua misschien iets voor jou. Deze zijn speciaal gemaakt voor buitenlanders die Spaans leren.

 

meer lezen 0 Berichten

Hoe klinkt een koe in het Spaans?

Toen we gisteren kennismaakten met een aantal Spaanse dierennamen, kwam deze vraag naar voren. "Zegt een Spaanse koe ook boe?" Goede vraag! Je zou denken dat dierengeluiden in alle talen hetzelfde zouden klinken, maar dat ligt toch even anders.  

meer lezen 0 Berichten

Los números en español – Spaanse getallen

Ben je al bezig met Con Gusto 1.2 of hoger? Dan zijn alle Spaanse getallen inmiddels de revue gepasseerd. Maar er zijn er altijd een paar die de neiging hebben weg te zakken.  Vijfhonderd is er bijvoorbeeld zo eentje: quinientos. Zo helemaal anders dan wat je zou verwachten.

meer lezen 0 Berichten

La "gracia" de Cádiz

Deze "chiste" kreeg ik vandaag binnen van een Spaanse vriendin. Mooi om je kledingvocabulaire mee aan te vullen! De originele versie is in fonetisch plat Andalusisch. Deze Spaanse bewerking is dus licht "gecleand". Vanaf ConGusto 1.3 moet dit geen probleem meer opleveren.

meer lezen 0 Berichten

Kevin Karla y La Banda

Spaanse covers van Engelstalige popsongs.

meer lezen 0 Berichten