Spaans voor beginners A1.1

Kleine groepen, met maximaal slechts 6 personen - voor betere individuele begeleiding!

Dit is een goede basiscursus voor iedereen die Spaans wil leren. Je kunt er alle kanten mee op. Wil je Spaans leren voor de vakantie, voor het werk of als hobby? Dan geeft deze Spaanse cursus je een prima start. We gebruiken onze eigen lesmethode en oefenen veel tijdens de les. Zo houden we de hoeveelheid huiswerk binnen de perken.

 

Vanwege de kleine groepen (max. 6 personen) kunnen we voldoen aan de anderhalve meter norm.

 

 


Wat leer ik in deze cursus?
Cursusblok A1.1:
Je leert jezelf voorstellen, wat over jezelf en je familie vertellen, en aangeven of je iets leuk vindt of niet. Verder leer je eenvoudige vragen stellen, tot honderd tellen en regelmatige (en enkele onregelmatige) werkwoorden vervoegen.


Dit cursusblok telt 10 lessen. 
Als je ook de cursusblokken A1.2 en A1.3 volgt, kun je niveau A1 van het ERK (Europees Referentiekader) bereiken.

Hoeveel huiswerk krijg ik?
Effectief thuis oefenen:

Huiswerk is een noodzakelijk onderdeel van het leren. Wel oefenen we zoveel mogelijk in de les. Zo heb je thuis voor het 'maakwerk' meestal niet meer dan een uur nodig. Woordjes leren kan met Memrise en we geven tips om extra te oefenen. Want kilometers maken helpt! 

Kosten 1e cursusblok

10 lessen van 1¼ uur
Lesgeld: € 169,50
Inclusief lesmateriaal

Startdatum beginnerscursus:  

  • maandag 7 september om 09.00
  • maandag 7 september om 17:30
  • dinsdag 8 september om 20:15
  • woensdag 9 september om 10:45
  • woensdag 9 september om 17:30

Kun je al een woordje Spaans spreken? Vraag dan een gratis en vrijblijvende proefles aan, zodat we kunnen kijken of je in een al bestaande groep kunt instromen.Over deze cursus:
In deze cursus maak je kennis met de Spaanse taal en de Spaanstalige wereld. Je leert elke les iets nieuws en vaak oefenen we in de vorm van korte gesprekjes met je medecursisten. Daarnaast bevat de verzorgde cursusmap voldoende oefenmateriaal om ook thuis te oefenen en kun je gratis gebruikmaken van onze woordenlijsten op Memrise om je woordenschat uit te breiden. Maar pas op, volgens sommige van onze cursisten kan dit licht verslavend zijn! Op Educaplay hebben we voor jou verschillende digitale oefeningen voor je klaargezet (o.a. invuloefeningen, memory, puzzels). Je kunt deze oefeningen zo vaak herhalen als je wilt. Handig als je iets uit een eerdere les nog eens wilt herhalen/oefenen. Je bent overigens niet verplicht om deze digitale middelen te gebruiken. Het is een extra service om het oefenen buiten de les te stimuleren. Maar dat kan ook prima met de inhoud van de cursusmap. Dus: mag wel, hoeft niet! 


Hoe groot is de groep?
We werken met kleine groepen van 3-6 personen. Dit is een stuk minder dan andere taalscholen. We doen dit, omdat de leraar in een kleinere groep meer aandacht kan schenken aan iedere individuele klant. Daarnaast krijg je zo ook veel meer de kans om te spreken en te oefenen!
De cursus gaat door als het minimumaantal van 3 personen is bereikt. Uiterlijk 1 week voor de startdatum (meestal eerder) krijg je definitief bericht of de cursus doorgaat. Heb je vrienden of vriendinnen die ook Spaans willen leren? Schrijf dan samen in! 

Wat kan ik na het 2e cursusblok (A1.2)?
Na het 2e cursusblok heb je ook de getallen vanaf 100 onder de knie. Handig bij het boodschappen doen en praten over prijzen, maten en gewichten. Je kunt je redden in café en restaurant. Je kunt de weg vragen en iemand de weg wijzen en klokkijken. Verder kun je jouw mening geven en over ervaringen praten (verleden tijd).

Wat kan ik na het 3e cursusblok (A1.3)?
In het 3e cursusblok leer je praten over onderwerpen uit het dagelijkse leven, zoals kleding, kleuren en het weer. Je leert afspraken maken (tijd en plaats) en praten over je plannen en ervaringen uit het verleden (je leert een nieuwe vorm van de verleden tijd). Hiermee bereik je het niveau A1 van het Europese Referentiekader (ERK).

Indeling: Spaans voor beginners (A1)
De hele cursus A1 bestaat uit 3 cursusblokken (A1.1, A1.2 en A1.3) van 10 lessen. Elke les duurt 1 uur en een kwartier. Na 3 cursusblokken heb je het niveau A1 van het ERK behaald en ontvang je een deelnamecertificaat, mits je 80% van alle lessen hebt gevolgd. Ook is het mogelijk om na afloop van het 3e cursusblok (A1.3) met een vrijwillige (gratis) eindtoets af te sluiten. Je ontvangt dan een QueBueno-certificaat met niveauaantekening.

Kan ik daarna verder Spaans leren?
Ja, dat kan! Je kunt doorstromen naar een vervolgcursus, waarin je toewerkt naar het niveau A2 van het ERK. Je moet dan wel de cursus A1 met goed gevolg hebben afgesloten.
Tip: zoek een studiemaatje
Spaans is een mooie taal en niet heel moeilijk te leren. Maar het komt je niet aanwaaien. Je moet er dus wel wat voor doen. Een studiemaatje is dan ook erg fijn. Met z'n tweeën kun je samen opdrachten maken en elkaar overhoren. Dat werkt stimulerend en het is nog leuk ook! 


'Spaans leren, een slimme keus'