Reacties en ervaringen van onze cursisten
Aan het einde van een cursus vragen we onze cursisten meestal om een evaluatieformulier in te vullen. De reacties zijn vrijwel altijd zeer positief en daar zijn we erg blij mee. Persoonlijke aandacht, prima docente, afwisselend, duidelijke uitleg, woordjes leren via de app en een prettige sfeer. Dat zijn punten die we veel terugzien op de evaluatieformulieren. Hieronder kun je de reacties bekijken.


Luuk Fontein

Ik kwam al snel bij Que Bueno Spaans terecht aangezien ik binnen een korte periode een niveau van A2.2 (europees referentie kader) Spaans moest behalen terwijl ik 0.0 kennis had van deze taal. Dit betekende dat ik prive lessen moest volgen. Bij Que Bueno heeft Norma gekeken naar wat de eisen waren voor dit niveau en vervolgens haar lesprogramma aangepast om dit niveau te kunnen behalen. Wat ik heel erg fijn vond is dat Norma net zo geïnteresseerd was in het behalen van mijn examens als dat ik dat was. Ik kon altijd uitreiken naar mijn leraar buiten lestijden om als ik iets niet snapte tijdens het leren van de grammatica. Het is fijn om te weten dat Norma uit Zuid-Amerika komt en Rik Nederlands is, dit geeft het beste van beide werelden omdat ze zich makkelijk in kunnen leven in je leerscenario's.


Nou kan ik met trots zeggen dat ik mijn SIELE examen met een B1 niveau heb afgesloten wat hoger is dan het initiële niveau dat ik nodig had. Dus voor mij heeft het nemen van privélessen bij Que Bueno overduidelijk geholpen.


Anja Eppingbroek

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met Spaanse les van Norma Guevara Vidal. Voor mijn ontwikkelingswerk voor Stichting HoPe in Peru was het kunnen spreken van de Spaanse taal noodzakelijk. Als basisschoolleerkracht kon ik de leerkrachten van de vele kleuterschooltjes die door HoPe zijn opgericht alleen in het Spaans op de werkvloer begeleiden. Norma heeft mij op een professionele manier les gegeven en mij altijd gestimuleerd om zoveel mogelijk Spaans te spreken zonder bang te zijn om fouten te maken. Inmiddels ben ik zelf docent NT2 waardoor ik ook vanuit mijn eigen werkervaring kan zeggen dat de interactieve lessen goed zijn opgebouwd door Norma.

 

De vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken komen naast grammatica volop aan bod. Ik kon al snel een aardig woordje Spaans. Een dag op pad naar de projecten van HoPe met alleen Peruanen was dan ook geen probleem. De Spaanse taal heeft mijn leven erg verrijkt!  


Marc Meijs

Mijn Skype lessen met Norma waren erg leerzaam en leuk. Een deel van de les was altijd gezellig bijpraten over de afgelopen week maar ook over serieuze zaken. Dit was ook precies het doel van mijn lessen, het kunnen spreken met ‘locals’ als ik op reis ben in Zuid-Amerika. Daarnaast behandelden we altijd een nieuw grammaticaal thema en mijn huiswerk. Op deze manier heb ik mijn woordenschat, werkwoorden en grammatica sterk verbeterd in een korte tijd. Daarnaast vond ik het persoonlijk erg leuk om met Norma te spreken omdat ze als Peruaanse goed weet wat er in Zuid-Amerika aan de hand is. 

Ik zou QueBueno aanraden bij iedereen die Spaans wilt leren op een leuke, effectieve manier en waar er ook altijd aandacht is voor jou persoonlijke doel en voorkeur.


Jacomijn den Engelsen

Dertig jaar geleden heb ik Spaans geleerd, maar doordat ik het te weinig spreek is het wat versloft. Ik zou als kunstenaar graag een periode in Spanje willen werken, daarom is het belangrijk geworden om mijn Spaans op te frissen en het weer te (durven) spreken.

 Sinds een paar maanden ben ik op Spaanse conversatie les bij Norma Guevara Vidal.

Dit bevalt heel uitstekend. De lessen zijn goed opgebouwd met steeds een ander grammaticaal thema, maar vooral veel praten en de grammatica toepassen in leuke oefeningen.

 

Norma spreekt een prachtig Spaans en ze verbeterd ons op een prettige manier. Ik kom altijd opgetogen terug van de les!


Mei 2018, Jasper, Breda
Het lesboek heeft een logisch terugkerend systeem. De spreekvaardigheidsoefeningen zijn pittig maar praktisch. Er wordt tijd genomen voor verbeteringen in de uitspraak. Ook is er een klassenbord aanwezig voor aanvullende kennis. Het huiswerk heeft leuke lesstof, met het lesboek als naslagwerk is er voldoende informatie. Caroline is een vlotte lerares, is geduldig en heeft een grote woordenschat. Deze cursus is een aanrader als je correct Spaans wilt leren spreken.

 

Aug. 2017, Martine, Breda
Fijne kleine klas. Praktische oefeningen in de les. Er wordt consequent op de uitspraak gelet. Hoeveelheid huiswerk en thuisstudie is goed bij te houden. Duidelijke informatie ontvangen bij aanvang van de zomercursus. Prettige lerares en geeft heldere uitleg van de grammatica. Goede sfeer tijdens de les en fijne medecursisten.

Aug. 2017, Wendy, Breda
Me gusta mucho! Zeer professioneel en de lessen zijn goed gestructureerd. Fijne groep. Lesstof goed, echter zou iets meer praktisch Spaans voor dagelijks gebruik wellicht aan bod kunnen komen? Maar ik begrijp ook dat een bepaalde basis eerst nodig is.

Aug. 2017, Daphne, Oosterhout
De lessen zijn leerzaam en leuk. De intensieve (zomer) cursus is best zwaar om 2 hoofdstukken per keer te behandelen, maar in korte tijd toch al een basis Spaans.

Aug. 2017, Kevin, Oosterhout
Helder, duidelijk, leuk en een logische opbouw. Goede herhaling van de geleerde lessen.

Aug. 2017, Laura, Breda 
Hele leuke zomercursus en 4 weken is prima, hoeft zeker niet langer. Fijne lerares, die de tijd neemt. Altijd ruimte voor vragen.

Dec. 2016, Ella, Breda 
Hele plezierige manier van lesgeven. Rustig en een goede uitleg. Fijne lesmaterie, leuke groep en goede uitleg. Leuk om de werkwoorden met de "kaartjes" te doen. Steeds voldoende aandacht voor het gemaakte huiswerk.

Dec. 2016, Han, Breda 
Deze Spaanse cursus is goed. Je leert meer klassikaal denk ik...

Dec. 2016, Sylvana, Breda
Leuk en erg interactief.

Dec. 2016, Coen, Breda 
Goed tempo, leuke lerares en goed lesmateriaal.

Dec. 2016, Sylvia, Waspik 
De lessen zijn duidelijk, maar mijn talenknobbel heeft er moeite mee. Caroline (docente) heeft het zo geregeld dat ik kan overstappen naar een groep met een rustiger tempo, want ik wil wel erg graag Spaans leren.

Dec. 2016, Aldwin, Breda 
Prima tempo en uitstekende uitleg van de docente. Het huiswerk is goed te doen, naast het werk en mijn gezin.

 

Dec. 2016, Jacqueline, Zevenbergen 
Heel goed. Mooi tempo en heel gezellige groep.

Dec. 2016, Jacqueline, Zevenbergen 
Veel diverse oefeningen, heldere uitleg, praktische lesstof die direct toepasbaar is voor op reis/vakantie. Het werkboek heeft inspirerende en uitdagende oefeningen, nodigt uit tot nadenken, precies het goede niveau (niet te makkelijk en niet te moeilijk). Memrise is een geweldige aanvulling op de lesstof. Ik merk hoeveel woorden er daardoor zomaar blijven "plakken". De groepsgrootte is prettig en kleine groepen werken het fijnste. Lestempo is goed. Prettige sfeer tijdens de lessen. Goede communicatie per mail/sms/Facebook etc...

Dec. 2016, Esmeralda, Breda
Open, prettig en echt volwassenonderwijs. Vragen worden duidelijk beantwoord en uitleg net zo lang gegeven als nodig is. Daarnaast leuke methodes om bepaalde oefeningen in te prenten.

Dec. 2016, Margriet, Rijen 
Ik vond het erg gezellig tijdens de les, er was altijd een ontspannen sfeer. Ik heb erg veel geleerd en ga zeker door. Ik zou wel graag meer oefenmateriaal willen krijgen.

Dec. 2016, Inge, Breda 
Nuttig en duidelijke lesstof. Genoeg aandacht voor vragen. Deze cursus is een aanrader voor ieder die Spaans wil leren.

Dec. 2016, Peter, Breda 
Een heel prettige manier om een taal te leren. Helder en duidelijk lesmateriaal, met als aanvulling de oefeningen via Memrise en Educaplay. Plezierige kleine groep en duidelijke uitleg door Caroline (docente). Kortom een prima cursus.

Dec. 2016, Désirée, Oosterhout 
Een interessante, leerzame cursus, duidelijke uitleg en voldoende aandacht per cursist. Wel een hoog tempo en niveau.

Dec. 2016, Olivier, Breda
Ik heb de cursus Con Gusto 1.1 t/m 2.1 afgerond en ben nu begonnen aan 2.2. De lesstof is prettig en ook is het fijn dat QueBueno extra online oefeningen aanbiedt bij ieder nieuw hoofdstuk. Die hebben mij me erg geholpen. Onze lerares, Caroline is prettig om van te leren, ze is erg geduldig en beschikt over een enorme berg aan kennis. Ook is het prettig dat ik haar altijd kan mailen voor extra uitleg. Al mijn ervaringen met QueBueno zijn tot nog toe uiterst positief en ik ga dit jaar ook zeker afmaken.

Dec. 2016, Sandra, Dongen
Professioneel en erg leerzaam. Vooral de interactie is erg leuk!

Dec. 2016, René, Dongen
Goed en rustig tempo.

Dec. 2016, Rik, Oosterhout 
Gezellig en prettig om deze cursus te volgen en natuurlijk erg leerzaam.